17-годишно момиче от Варна  бе признато за виновно по повдигнатото

...
17-годишно момиче от Варна  бе признато за виновно по повдигнатото
Коментари Харесай

Осъдиха 17-годишно момиче от Варна за разбит от ревност телефон

17-годишно момиче от Варна  бе прието за отговорно по повдигнатото му обвиняване за незаконно заличаване на непознат мобилен телефон, закупен на лизинг смарт телефон, употребен от друго младо момиче. Това оповестиха от Районния съд в града.

Самото действие подсъдимата е направила през лятната почивка, в края на август предходната година, по отношение на госпожица, с която почнал да се вижда нейния някогашен другар. 17-годишната подсъдима схванала от общи познати къде живее тя, с компания отишла до дома й и настоятелно почнала да блъска по входната врата на жилището. Потърпевшата госпожица не отворила вратата, само че след време излязла пред блока с приятелката, когато  неочаквано край постройката се появила подсъдимата, хванала я за косата, съборила я на земята и почнала да я удря. Междувременно смарт телефона на момичето паднал на земята, подсъдимата го взела и няколко пъти демонстративно го блъснала в земята, при което той се разпаднал. Според назначената по дело експертиза, цената на унищожената движимост  възлиза на 1359 лв.. 

17-годишната малолетна ученичка е неосъждана, не се води на доклад в Детска педагогическа стая и по отношение на нея няма налагани възпитателни ограничения. Варненският областен съд, след съкращаване с 1/3 на избраното й наказване за съответното закононарушение, я осъди на 4 месеца отнемане от независимост, изтърпяването на което отсрочи с изпитателен период от 3 години.  Съдът постанови тя да изтърпи в границите на изпитателния период, за интервал от 8 месеца, пробационна мярка „ включване в стратегия за публично влияние ”.

Непълнолетната беше наказана да изплати на гражданския просител по делото сумата от 1359 лв., представляваща обезщетение за претърпени имуществени вреди в следствие от действието, ведно със законната рента, считано от датата на осъществяване на действието.  В нейна тежест са още  държавни такси и направени разходи по делото. Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред горната правосъдна инстанция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР